Fantastiska smakrika viner från Bodegas Callia i Argentina!

Målet för Bodegas Callia har varit att producera de bästa vinerna från San Juan och Argentinas bästa Shiraz. Idag har flera viner från Bodegas Callia fått omdömet ”Bland världens bästa”. I San Juan där vi tillverkar våra kvalitetsviner är det viktigt för oss att respektera människorna, naturen och miljön. Därför är det naturligt att samtliga viner från Bodegas Callia produceras helt ekologiskt. Vinerna från Bodegas Callia har en lysande kvalitet till ett väldigt rimligt pris. Du startar en bildpresentation genom att klicka på loggan. Priserna för vinerna i tabellen gäller från den 1 mars 2018.

 

 

 

 

Callia Alta Chardonnay

Producent:
Bodegas Callia, Argentina
Druva
: Chardonnay 100%
Serveras till: Fisk eller skaldjursrätter, asiatisk mat samt sallader.

Callia Alta Chardonnay är ett torrt, mycket fruktigt och fräscht vin med en välbalanserad syra och en läcker eftersmak. Det guldgula vinet har en komplex doft av tropisk frukt med inslag av vita blommor. Rik och fruktig smak med inslag av ananas och persika.

 

 

Callia Alta Pinot Grigio

Producent:
Bodegas Callia, Argentina
Druva
: Pinot Grigio 100%
Serveras till: Fisk och skaldjur, kyckling, pastarätter och sallader.

Callia Alta Pinot Grigio har en aromatisk doft av tropisk frukt, vita blommor och grapefrukt. Ren välbalanserad smak av persika och tropiska frukter.

Bästa vita vin från Nya Världen under 15 Euro!
Irish Wine Show Star Awards 2018

 

Nr 83758

90:- 

Nr 72285

90:- 

 

 

 

 

Callia Alta Syrah Malbec

Producent:
Bodegas Callia, Argentina
Druva
: Shiraz 70%, Malbec 30%
Serveras till: Stekt och grillat kött

Aromatiskt vin med en rubinröd färg och en elegant struktur. Fruktig doft av röda vinbär med ett stänk av körsbär. I smaken finns toner av röda vinbär, plommon, fikon och ek. Fylligt vin med mjuka tanniner och en balanserad syra. Lång eftersmak.

 

 

Callia Magna Syrah

Producent:
Bodegas Callia, Argentina
Druva
: Syrah 100%
Serveras till: Rätter av lamm, vilt eller nötkött

Callia Magna Shiraz är ett mörkrött vin med balanserad kryddig doft med inslag av lakrits, vanilj och kokos. Fyllig sammetslen smak med mjuka runda tanniner och lång eftersmak. Bland världens 10 bästa Syrah-viner" på mässan Syrah de Monde 2008.

Nr 71394

90:- 

Nr 71381

123:- 

 

 

 

 

Callia Magna Malbec

Producent:
Bodegas Callia, Argentina
Druva
: Malbec 100%
Serveras till: Kryddiga rätter av lamm, vilt eller grillat nötkött

Läckra aromer av mörka bär, kryddor och choklad i kombination med vaniljtoner från ekfaten. Den fylliga och fruktiga smaken är rik och välstrukturerad, nästan krämig med läckra tanniner. Lång eftersmak. Guldmedalj vid ”Malbec al Mundo” 2010 och belönad med 90 poäng av Robert Parker

 

 

Callia Magna Cabernet Sauvignon

Producent: Bodegas Callia, Argentina
Druva: Cabernet Sauvignon 100%
Serveras till: Stekt eller grillat kött av fläsk eller nöt, grytor.

 

Callia Magna Cabernet Sauvignon har en intensiv rubinröd färg. Björnbär, svarta vinbär och kryddor dominerar i doften som har inslag av eukalyptus och choklad. Smaken är balanserad och fruktig med mjuka tanniner och en lång eftersmak av frukt och ek.

 

Nr 70572

123:- 

Nr 72081

123:- 

 

 


Två utvalda viner från Ribera del Duero och Priorat i  Spanien

 

Vinerna kommer från Ribera del Duero och Priorat som är två av Spaniens mest kända vindistrikt för exklusivare viner.


 

 

 

 

 

Marqués de Velilla Roble

Producent:
Marqués de Velilla, Spanien
Druva
: Tinta del País (Tempranillo) 100%
Serveras till: Stekt eller grillat kött, vilt och vinet passar också utmärkt till ost.

Det fruktiga eleganta vinet har en stor aromatisk intensitet. Här finns mogen frukt (björnbär och plommon) väl integrerat med kryddiga mineraltoner från faten. Balanserad smak med mjuka långlivade läckra tanniner som ger vinet en lång eftersmak. Serveras vid en temperatur av 16° till 18° C.

Man har tillverkat vin i Ribera del Duero runt floden i över 2000 år, men den egentliga vinodlingen startade på 1100-talet med benediktinermunkar som kom från Cluny i Frankrike.

 

 

Ònix Fusió

Producent:
Vinícola del Priorat, Spanien
Druva
: 20% Carignan, 40%, Red Garnacha och 40% Syrah
Serveras till: Smakrika grillade eller stekta kötträtter, mustiga grytor.

 

Ònix Fusió är ett vin med svartviolett färg. Mogen doft av röda och mörka bär, körsbär och med lätta toner av kaffe och vanilj. Smaken är elegant, fyllig, koncentrerad och välbalanserad med inslag av röda och mörka bär. Läckra sammetslena tanniner och en mycket lång eftersmak.


Vinområdet Priorat sydväst om Barcelona är mycket trendigt. Svårodlat, men hög kvalitet och småskalighet hos producenterna gör att vinerna hyllas världen över och priserna blir därefter. De unika förutsättningarna i regionen ger lysande viner med en mycket speciell karaktär.

Nr 79146

118:- 


Nr 74699

171:- 

 

 

Ekologiska och vegancertifierade viner från Bio Weingut Sonnenmulde i Österrike

 

http://resources.vinkompaniet.se/images/Katrin_Andreas2.jpgGols är en gynnad plats för vinframställning och ett av Österrikes mest kända och bästa vinodlingsområden. Norr om sjön Neusiedl finns en ås av sediment och grus från floden Donau som har skapats under den senaste istiden. Vingårdarna finns här på sluttningarna i riktning mot sjön. En sund odlingsmiljö skapar friska vinstockar med stora högkvalitativa druvor. Det är fantastiskt att kunna producera viner från mogna och hälsosamma ekologiska druvor. Vinerna har fått en lugn jäsning och gott om tid att mogna för att bli redo för att dricka. I den gamla traditionella vinkällaren finns stora ekfat som kan kombineras med modern vintillverkning.

 

 

 

 

 

Grüner Veltliner Heideboden

Producent:
Weingut Sonnenmulde, Österrike
Druva
: Grüner Veltliner 100%
Serveras till: Vegetariska rätter, fisk, skaldjur, sallader samt till rätter med ljust kött.

Grüner Veltliner är Österrikes mest odlade druva. Grüner Veltliner Heideboden är ett torrt, ungdomligt, smakrikt och fruktigt vin. Lätt kryddig smak med inslag av gröna äpplen, honungsmelon och citrus.

 

 

 

Blauer Zweigelt Alte Reben

Producent: Weingut Sonnenmulde, Österrike
Druva
Blauer Zweigelt 100%
Serveras till: 
Vegetariska rätter, kyckling, gås, anka, fläskkött eller till stekt fisk.

Blauer Zweigelt Alte Reben kommer från de äldsta vinstockarna på vingården hos Sonnenmulde. Här får man betydligt färre druvor, men druvorna är mognare och ger ett mörkt vin som är rikt på smaker. Rund, mjuk lätt kryddig smak av mogna körsbär, röda frukter tillsammans med en lätt chokladton. Smaken påminner om Pinot Noir.

 

Nr 73699

124:- 

Nr 73178

129:-